• image/jpeg;;;1950s.jpg1950s
  • image/jpeg;;;1960s.jpg1960s
  • image/jpeg;;;1970s.jpg1970s
  • image/jpeg;;;1980s.jpg1980s
  • image/jpeg;;;1990s.jpg1990s
  • image/jpeg;;;2000s.jpg2000s
  • image/jpeg;;;mini.jpg2010s

1950s

 


1950 Ιδρύεται η Amway στην Ada του Michigan. Οι ιδρυτές Jay Van Andel και Rich DeVos επινόησαν το όνομα της 'Amway' ως μια συντομογραφία των λέξεων 'American Way' (Αμερικάνικος Τρόπος).

   


1959 Η Amway λανσάρει το πρώτο της προϊόν, το Υγρό Οργανικό Καθαριστικό - ένα από τα πρώτα βιοδιασπώμενα προϊόντα στον κόσμο, ένα συμπυκνωμένο καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων. Το Υγρό Οργανικό Καθαριστικό πραγματοποιεί υψηλές πωλήσεις και ξεκινά σοβαρά για την Amway η κληρονομιά της διαχείρισης των πόρων του πλανήτη.

1960s

 


1960 Η φιλοσοφία της Επιχείρησης Amway αρχίζει να επεκτείνεται τόσο γεωγραφικώς, όσο και από άποψη πωλήσεων και προσφοράς προϊόντων.

   

 


Τον Οκτώβριο του 1962, η Amway ανοίγει τα πρώτα Διεθνή γραφεία στο Λονδίνο και το Οντάριο του Καναδά. Αυτή θα είναι η δεύτερη από τις τελικά 80 χώρες και επικράτειες, στις οποίες λειτουργεί σήμερα η Amway.

   

1967 Οι πωλήσεις της Amway ανέρχονται στα 50 εκατομ. δολάρια.

   


1968 Η επωνυμία της Artistry κάνει το ντεμπούτο της με 11 προϊόντα και 37 αποχρώσεις. Η Artistry θα μεγαλώσει και θα γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες - premium - επωνυμίες σε πωλήσεις προϊόντων περιποίησης επιδερμίδας*.

*Source: Euromonitor International Limited; www.euromonitor.com/amway-claims

1970s

 


1970 Η Amway αποκτά τη Nutrilite, προσθέτει οκτώ διεθνείς αγορές και επεκτείνει την παγκόσμια έδρα της σε σχεδόν ένα εκατομμύριο τετραγωνικά πόδια.

   

 

1971 Η πρώτη υπερπόντια θυγατρική της Amway ανοίγει στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Γιατί στην Αυστραλία; Όπως αναφέρει ο συνιδρυτής Rich DeVos, "ήταν η πιο μακρινή χώρα, οπότε είπαμε, μα αν αυτό παει καλά εκεί, τότε μάλλον θα παει καλά οπουδήποτε". Ο συνιδρυτής Jay Van Andel εικονίζεται σε τελετή εγκαινείων.

   

 Η πρώτη Amway αγορά στην Ευρώπη ανοίγει στο Milton Keynes, Buckinghamshire στο Ην. Βασίλειο.

1980s

 


1980 Η Ευκαιρία της Amway φτάνει σε 20 ακόμη χώρες, με ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό πάνω από ένα εκατομμύριο διανομείς.

   

 

1981 Το ξενοδοχείο της Amway "Grand Plaza" εγκαινιάζεται στο Grand Rapids του Michigan των ΗΠΑ. Αυτό το τετράστερο ξενοδοχείο με τα 682 δωμάτια, γίνεται ένα από τα καταλυτικά εμβλήματα που θα ενισχύσει και θα προσφέρει ανάπτυξη στην κοινότητα του Δυτικού Michigan.

   

 1984 Η Amway γιορτάζει την 25η επέτειό της.

1990s


1990 Η Amway επεκτείνεται με 33 ακόμη αγορές σε όλο τον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνονται η Κίνα και η Νότια Αφρική (εικονίζονται). Μέσα από τις προσπάθειες των διανομέων, των εργαζομένων και των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο, η Amway υπερδιπλασιάζεται σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

2000s

 

2000 Η νέα χιλιετία θα φέρει νέες συνεργασίες, νέες καινοτομίες και νέες προσπάθειες που θα υποστηρίξουν την Amway να επιτύχει το όραμά της "Βοηθηθώντας τους Ανθρώπους να Ζουν Καλύτερα".

   

 


2003 Η Amway λανσάρει την Καμπάνια για τα Παιδιά One by One. Συγκεντρώνει τους πόρους όλων των μελών της οικογένειας της Amway, για να κάνει τη διαφορά στη ζωή των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

   

 

2006 Η Nutrilite εγκαινιάζει το Κέντρο Βέλτιστης Υγείας. Η εγκαθίδρυση που έχει ως βάση την Καλιφόρνια αποτελεί μια παγκόσμια συνεργασία εμπειρογνωμόνων, που είναι αφοσιωμένοι να βοηθάνε τους ανθρώπους να επιτύχουν τη βέλτιστη υγεία.

   

 

Η Amway Ην. Βασιλείου ανοίγει Experience Centre - ναυαρχίδα στο Λονδίνο, το οποίο συνδυάζει την εμπειρία των επωνυμιών με επαγγελματικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης. Εξυπηρετεί ως κεντρικό σημείο για να εκαπιδεύσει ΑΒΟ και να υποστηρίξει νεόυς συνεργάτες στο χτίσιμο και διαχείρηση της δική τους επιχείρησης.

2010s


2010 Εγκαινιάζεται το Κέντρο της Amway, ένα κέντρο ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων 20.000 θέσεων στο Ορλάντο της Florida των ΗΠΑ. Το Κέντρο της Amway είναι το σπίτι του Εθνικού Οργανισμού Καλαθοσφαίρισης (NBA) της ομάδας μπάσκετ Orlando Magic.

Η Amway εγκαινιάζει ένα νέο Επιχειρησιακό Κέντρο κόντα στην Κρακοβία της Πολωνίας το οποίο προσφέρει τεχνολογικές και μαρκετινγκ υπηρεσίες στις Ευρωπαϊκές αγορές της Amway.